Sütőporos fánk recept

Sütőporos fánk
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2659

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az első mozzanattól az utolsóig, nem kell több fél óránál, és már falatozhatjuk is a frissen kisült, illatozó fánkot

4 személyre

  • kb. 20 db fánkhoz:
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás (nagy)
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 0.5 csomag sütőpor (6 gramm)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 teáskanál rum
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot, és a vaníliaaromát, majd keverjük alaposan össze.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és a szódabikarbónával, majd szitáljuk hozzá a tejfölös-cukros keverékhez. Ezután keverjük, majd gyúrjuk össze a tésztát. (ha túl lágy lenne, akkor még adjunk hozzá egy kevés lisztet)

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra, és egy 8 cm átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki a tésztát, majd szúrjuk ki a közepét. (a visszamaradt tésztát szintén gyúrjuk össze, és szaggassuk ki)

Egy serpenyőbe hevítsünk fel kb. fél liter olajat, majd amikor már elég forró, helyezzünk bele pár darab fánkot, majd mérsékeljük a lángot, és kisebb hőfokon kezdjük el sütni.

Sütés közben többször fordítsuk át a fánkokat, hogy egyenletesen szép pirosra süljenek. Ezután szedjük ki, és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. (a fánk sütés közben egyáltalában nem szívja magába az olajat)

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd lekvárral kínáljuk. A kisült fánk a szódabikarbónának köszönhetően sütés közben szépen feljön, és légiesen könnyű lesz a tésztája. Ízlés szerint tálalás előtt meg is tölthetjük.


Sütőporos fánk recepthez kapcsolódó receptek

Sütőporos fánk

Sütőporos fánk

Az első mozzanattól az utolsóig, nem kell több fél óránál, és már falatozhatjuk is a frissen kisült, illatozó fánkot

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés