Ez a sütőtökös quiche hamar elkészül, mert nem kell hozzá tésztalap. Ízlés szerint friss fűszernövényekkel, többek között petrezselyemmel, majoránnával, kakukkfűvel, turbolyával is megbolondíthatjuk egy kicsit.
A sütőtököt meghámozzuk, a magokat és a fás belső részeket eltávolítjuk. A húsát nagy kockákra vágjuk. A zöldséglevesben 10–15 perc alatt puhára főzzük. Levesszük a lángról, és hűlni hagyjuk. A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük, a formát kivajazzuk.
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, a goudát lereszeljük. A burgonyát, a kétféle sajtot, a zsemlemorzsát, az olívaolajat és a sütőtököt a zöldséglevessel együtt egy mély tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük.
Felverjük a tojásokat a liszttel együtt, és beledolgozzuk a sütőtökmasszába. Sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével ízesítjük.
A formába töltjük, és a tetejét egyenletesre simítjuk. Az előmelegített sütőben 30–35 perc alatt kisütjük. Ha hirtelen barnul, a tetejét a sütés félidejében alufóliával letakarjuk.
Melegen tálaljuk. Vegyes saláta és ratatouille illik hozzá.