Sütőtökös-banános muffin recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A kisült, és teljesen kihűlt muffinok tetejére citromos-cukormázat csorgattam, amely igazán jól illett a gyümölcsös muffinhoz.
- Hozzávalók 12 db-hoz:
- 15 dkg búzaliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 15 dkg sütőtökpüré
- 1 db érett banán
- 2 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- mézes-fűszerkeverék
- 1 dl olaj
- 1 csomag aszalt áfonya
Máz hozzávalói:
- 5 evőkanál porcukor
- 0.5 db citrom leve
Elkészítés
Egy tálba keverjük össze a kétféle lisztet egy csipet sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjjal, és mézes-fűszerkeverékkel.
Egy másik tálba tegyük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és keverjük alaposan össze. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk bele az olajat is.
A teljesen kihűlt sütőtökpürét és a banánt villával alaposan nyomkodjuk össze.
A száraz keverékbe öntsük bele az aszalt áfonyát és keverjük össze. Ezután kanalazzuk hozzá a pépesített sütőtököt és a banánt, majd fakanállal keverjük kissé össze.
Végül öntsük bele a cukros-tojásos..... keveréket, és fakanállal keverjük alaposan össze, majd a muffin formákba kanalazzuk bele a masszát. (amennyiben nem szilikonos a muffin forma, akkor béleljük ki papírral mielőtt belekanalazzuk a masszát)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a muffinokat a formában, majd szedjük ki egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A mázhoz keverjünk össze 4-5 ek porcukrot egy kevés citromlével, hogy éppen csak folyós legyen, majd csorgassuk rá a teljesen kihűlt muffinok tetejére.
Várjuk meg ameddig a máz kicsit megszilárdul a muffinok tetején, majd tálaljuk.