Sütőtökös-banános muffin

Sütőtökös-banános muffin

A kisült, és teljesen kihűlt muffinok tetejére citromos-cukormázat csorgattam, amely igazán jól illett a gyümölcsös muffinhoz.

4 személyre

  • Hozzávalók 12 db-hoz:
  • 15 dkg búzaliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg sütőtökpüré
  • 1 db érett banán
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • mézes-fűszerkeverék
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag aszalt áfonya

Máz hozzávalói:

  • 5 evőkanál porcukor
  • 0.5 db citrom leve
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy tálba keverjük össze a kétféle lisztet egy csipet sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjjal, és mézes-fűszerkeverékkel.

Egy másik tálba tegyük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és keverjük alaposan össze. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk bele az olajat is.

A teljesen kihűlt sütőtökpürét és a banánt villával alaposan nyomkodjuk össze.

A száraz keverékbe öntsük bele az aszalt áfonyát és keverjük össze. Ezután kanalazzuk hozzá a pépesített sütőtököt és a banánt, majd fakanállal keverjük kissé össze.

Végül öntsük bele a cukros-tojásos..... keveréket, és fakanállal keverjük alaposan össze, majd a muffin formákba kanalazzuk bele a masszát. (amennyiben nem szilikonos a muffin forma, akkor béleljük ki papírral mielőtt belekanalazzuk a masszát)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a muffinokat a formában, majd szedjük ki egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A mázhoz keverjünk össze 4-5 ek porcukrot egy kevés citromlével, hogy éppen csak folyós legyen, majd csorgassuk rá a teljesen kihűlt muffinok tetejére.

Várjuk meg ameddig a máz kicsit megszilárdul a muffinok tetején, majd tálaljuk.