Sütőtökös-diós muffin recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Fő összetevőjének, a sütőtöknek köszönhetően valóságos vitamin- és ásványianyag-bomba kiegészítve a dió jótékony hatásaival!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 dl olaj
- 250 gr barna cukor
- 2 db tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 150 gr liszt
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
- őrölt szerecsendió
- fahéj
- gyömbér
- szegfűszeg
- 1 csipet szódabikarbóna
- 25 gr aprított, pirított dió
- 190 gr sütőtökpüré
A morzsához:
- 16 gr liszt
- 22 gr barna cukor
- őrölt fahéj
- 20 gr margarin kockázva
- 25 gr aprított, pirított dió
Elkészítés
Keverjük össze az olajat a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, jól elkeverve. Adjuk hozzá a vaníliát.
Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport, a fűszereket és a szódabikarbónát. Keverjük bele a diót.
Felváltva adjuk az olajos-cukros keverékhez a lisztes keveréket és a sütőtökpürét. Dolgozzuk össze alaposan. Béleljünk ki 12 muffinformát papírral, és töltsük őket háromnegyed részig.
A tésztamorzsához keverjük össze a lisztet, cukrot és fahéjat. Egy késes konyhai mixerben daráljuk össze a margarinnal, majd forgassuk bele a diót. Ezt a keveréket osszuk el egyenlően a tésztán.
180 °C-on süssük 30-35 percig, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni.