Sütőtökös-diós muffin recept

Sütőtökös-diós muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2321

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Fő összetevőjének, a sütőtöknek köszönhetően valóságos vitamin- és ásványianyag-bomba kiegészítve a dió jótékony hatásaival!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 dl olaj
  • 250 gr barna cukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 150 gr liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • őrölt szerecsendió
  • fahéj
  • gyömbér
  • szegfűszeg
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 25 gr aprított, pirított dió
  • 190 gr sütőtökpüré

A morzsához:

  • 16 gr liszt
  • 22 gr barna cukor
  • őrölt fahéj
  • 20 gr margarin kockázva
  • 25 gr aprított, pirított dió

Elkészítés

Keverjük össze az olajat a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, jól elkeverve. Adjuk hozzá a vaníliát.

Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport, a fűszereket és a szódabikarbónát. Keverjük bele a diót.

Felváltva adjuk az olajos-cukros keverékhez a lisztes keveréket és a sütőtökpürét. Dolgozzuk össze alaposan. Béleljünk ki 12 muffinformát papírral, és töltsük őket háromnegyed részig.

A tésztamorzsához keverjük össze a lisztet, cukrot és fahéjat. Egy késes konyhai mixerben daráljuk össze a margarinnal, majd forgassuk bele a diót. Ezt a keveréket osszuk el egyenlően a tésztán.

180 °C-on süssük 30-35 percig, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni.


Sütőtökös-diós muffin recepthez kapcsolódó receptek

Sütőtökös-diós muffin

Sütőtökös-diós muffin

Fő összetevőjének, a sütőtöknek köszönhetően valóságos vitamin- és ásványianyag-bomba kiegészítve a dió jótékony hatásaival!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés