Sütőtökös-pekándiós óriásmuffin recept

Sütőtökös-pekándiós óriásmuffin
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
431

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy esős őszi reggelt semmi sem képes úgy feldobni, mint az alábbi kiadós muffin. A sütőtökfűszeres aroma és a ropogós pekándió mindenkit levesz a lábáról!  

3 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 kiskanál sütőtökös lepény fűszer
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál só
  • 2 db tojás
  • 18 dkg konzerv sütőtök
  • 1.2 dl író
  • 4 evőkanál repceolaj
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • 6 dkg aprított pekándió

A tetejére:

  • 6.5 dkg barna cukor
  • 4 dkg finomra aprított pekándió
  • 2.5 dkg liszt
  • 5 dkg felkockázott hideg vaj

Elkészítés

Az első hét hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük. A tojást, a sütőtököt, az írót, az olajat és a vaníliaaromát egy másik tálban összedolgozzuk, majd lazán a száraz hozzávalókhoz keverjük. Beleforgatjuk a pekándiót. Az elkészült tésztával hat kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt óriás sütőformát háromnegyedig töltünk.

Egy kis tálban összekeverjük a barna cukrot, a pekándiót és a lisztet, majd belemorzsoljuk a vajat, és ezzel megszórjuk a tészta tetejét.

190 °C-on 25-30 percig sütjük, vagy amíg a tészta közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá semmi. Mielőtt a muffinokat kivennénk a tepsiből, 5 percig hűlni hagyjuk. Melegen tálaljuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 228 kalória, 9 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 38 mg koleszterin, 195 mg nátrium, 33 g szénhidrát, 1 g rost, 4 g fehérje.


Sütőtökös-pekándiós óriásmuffin recepthez kapcsolódó receptek

Sütőtökös-pekándiós óriásmuffin

Sütőtökös-pekándiós óriásmuffin

Egy esős őszi reggelt semmi sem képes úgy feldobni, mint az alábbi kiadós muffin. A sütőtökfűszeres aroma és a ropogós pekándió mindenkit levesz a lábáról!  

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés