Sütőtökös aranygaluska recept

Sütőtökös aranygaluska
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
76

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sütőtök nagyon egészséges, minden évben valami újat tud mutatni a gasztronómia területén. Kutatok én is mindig új receptek után, így találtam rá, erre a remek desszertre. Vanília, vagy csokoládé szósszal, öntettel, kiváló!

4 személyre

  • 1 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1.5 dkg élesztő
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 50 dkg sütőtökpüré
  • 0.5 csomag mézeskalács-fűszerkeverék
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

Pici langyos, cukorral édesített tejszínben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. Ráöntjük a lisztre, adunk hozzá még 1 evőkanál cukrot, tojást, hozzáöntjük a maradék langyos tejszínt és szép, közepesen lágy kelt tésztát dagasztunk. Letakarva hagyjuk kelni.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A tökpürét ízesítjük a fűszerkeverékkel és kevés porcukorral. Rákenjük a kinyújtott tésztára. A tésztát két oldalról feltekerjük, így két vékony tekercset kapunk. Középen elvágjuk. A tekercseket elszeleteljük kb. 3 cm vastagra. A darált diót összekeverjük a porcukorral, a vajat megolvasztjuk. Egy nagy jénai vagy sütőtálat vastagon kikenünk vajjal. A csigákat megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukros dióval. Rétegesen belerakjuk sütőtálba. A tetejét meglocsoljuk olvasztott vajjal megszórjuk a maradék cukros dióval és hagyjuk kelni. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd pár perc múlva 170 fokra állítjuk a sütőt és készre sütjük. Vaníliasodót vagy csokoládésodót adunk mellé.


Sütőtökös aranygaluska recepthez kapcsolódó receptek

Sütőtökös aranygaluska

Sütőtökös aranygaluska

A sütőtök nagyon egészséges, minden évben valami újat tud mutatni a gasztronómia területén. Kutatok én is mindig új receptek után, így találtam rá, erre a remek desszertre. Vanília, vagy csokoládé szósszal, öntettel, kiváló!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés