Sütőtökös árpagyöngysaláta recept

Sütőtökös árpagyöngysaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
591

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A saláta elkészítése roppant egyszerű, és a narancsos ízesítésű dresszingnek köszönhetően nagyon finom.

2 személyre

  • 20 dkg árpagyöngy (gersli)
  • 30 dkg sütőtök (vékonyra felvágva)
  • 1 db narancs héja és leve
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál mogyoróolaj (v. olívaolaj)
  • 1 db vöröshagyma (v. lila hagyma)
  • 1 kis csokor menta
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • csipet só
  • ízlés szerint cukor (v. édesítőszer)

Elkészítés

Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben főzzük éppen csak puhára, majd szűrjük, és alaposan csepegtessük le. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A sütőtököt vágjuk fel ízlés szerint, majd reszeljük rá a narancshéjat, locsoljuk meg egy evőkanál olajjal, majd forgassuk össze.

Ezután a vékonyra szeletelt hagymát, és a sütőtököt tegyük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd közepes hőmérsékleten süssük puhára. (vigyázzunk nehogy túlsüssük!!!)

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A narancslevet keverjük össze a maradék olajjal, az ecettel, egy csipet sóval, és ízlés szerint cukorral (v. édesítőszerrel)

Ezután öntsük rá a kihűlt árpagyöngyre, majd adjuk hozzá az apróra vágott mentát, a petrezselyemzöldet, és a kihűlt hagymát, majd keverjük alaposan össze. (hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek, és közben többször keverjük át)

Tálalás előtt öntsük a salátát egy tálba, majd rendezzük el rajta a kihűlt sült sütőtököt, és ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott mentával, és petrezselyemzölddel.


Sütőtökös árpagyöngysaláta recepthez kapcsolódó receptek

Sütőtökös árpagyöngysaláta

Sütőtökös árpagyöngysaláta

A saláta elkészítése roppant egyszerű, és a narancsos ízesítésű dresszingnek köszönhetően nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés