Sütőtökös gnocchi oregánós vajjal recept

Sütőtökös gnocchi oregánós vajjal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
776

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Felséges fogás szinte hétköznapi hozzávalókból nem csak ínyenceknek!

4 személyre

  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg csípős szalámi
  • 8 ág oregánó
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, bors

A gnocchihoz:

  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg sütőtök
  • 4 dkg reszelt pecorino sajt
  • 10 dkg liszt
  • bors
  • 0.25 kiskanál szerecsendió
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A gnocchihoz a krumplit és a nagyobb darabokra vágott sütőtököt egy tepsibe rendezzük, alaposan körbeszórjuk sóval, és 1 órán át sütjük, míg a zöldségek meg nem puhulnak, és a héjuk ropogós nem lesz.

Amikor kihűltek, a héjukat eltávolítjuk, a húsukat krumplinyomóval áttörjük, majd hozzáadjuk a pecorinót és a lisztet, és sózzuk, borsozzuk.

Megszórjuk a szerecsendióval, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és alaposan átgyúrjuk.

A tésztát 6 cm átmérőjű hengerré formázzuk, 1,5 cm vastag korongokat vágunk belőle, majd lobogó sós vízben 3-4 perc alatt puhára főzzük és leszűrjük.

A vajat közepes lángon felforrósítjuk, és az apróra vágott szalámit és az oregánót 2-3 perc alatt ropogósra pirítjuk benne.

Hozzáadjuk a gnocchit, 4-5 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a levet, sózzuk, borsozzuk, és óvatosan összeforgatjuk.


Sütőtökös gnocchi oregánós vajjal recepthez kapcsolódó receptek

Sütőtökös gnocchi oregánós vajjal

Sütőtökös gnocchi oregánós vajjal

Felséges fogás szinte hétköznapi hozzávalókból nem csak ínyenceknek!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés