Sütőtökös gnocchi sajtmártással és zsályával recept

Sütőtökös gnocchi sajtmártással és zsályával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1053

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A gnocchi a ropogósra sült zsályával, és a sajtmártással nagyon finom.

2 személyre

  • Hozzávalók a gnocchi-hoz:
  • 15 dkg sütőtök (megsütve)
  • 10 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojássárga
  • csipet szerecsendió
  • 1 marék frissen szedett zsálya
  • 5 dkg vaj

Sajtmártás hozzávalói:

  • 10 dkg sajt
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál liszt
  • 2 dl tej
  • só, őrölt fehér bors

Elkészítés

A vajat hevítsük fel, majd tegyük bele a frissen szedett zsályaleveleket, és pár pillanat alatt süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a vajból, és tegyük félre.

A sütőtököt először süssük meg, majd villával alaposan törjük össze, és hűtsük ki egészen.

A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le, nyomjuk át krumplinyomón, (v. villával törjük alaposan össze) majd hűtsük ki egészen.

Ezután keverjük össze a kihűlt sütőtököt a szintén kihűlt krumplival, egy csipet sóval, és szerecsendióval.

Ezután adjuk hozzá a liszt felét, és a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni. A többi lisztet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyebb tésztát kapjunk. (kicsit lágyabb legyen a tészta, de már ne ragadjon)

Alaposan lisztezett felületen nyújtsuk vastagabbra, majd vágjuk fel kb 2 cm-es csíkokra. Ezután a tésztacsíkokat daraboljuk fel, majd egy villa hátulján görgessük végig. (kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel)

Forrásban lévő vízbe tegyünk egy mokkáskanál sót, majd tegyük bele a gnocchi-t és addig főzzük, még feljön a víz tetejére. Ezután szűrjük le, majd tegyük bele a zsálya sütésénél visszamaradt vajba, és forgassuk össze.

A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és pár pillanat alatt, állandó keverés mellett, készítsünk világos színű rántást. (nem szabad megpirítani a lisztet!!!)

Ezután vegyük le a tűzről, majd öntsük hozzá a fele mennyiségű tejet, sózzuk, borsozzuk, és egy kézi habverővel keverjük simára. Ezután tegyük vissza a tűzre és állandó keverés mellett, kezdjük el besűríteni. Amikor már kezd sűrűsödni, keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd apránként adagoljuk hozzá a maradék tejet is. (annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy szószos állagot kapjunk)

Tálaláskor szedjük a gnocchi-t tányérra, majd csorgassuk meg a sajtmártással, és szórjuk meg a ropogósra sült zsályalevelekkel, és úgy kínáljuk.


Sütőtökös gnocchi sajtmártással és zsályával recepthez kapcsolódó receptek

Sütőtökös gnocchi sajtmártással és zsályával

Sütőtökös gnocchi sajtmártással és zsályával

A gnocchi a ropogósra sült zsályával, és a sajtmártással nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés