Svájci burgonyás kalács recept

Svájci burgonyás kalács

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1314

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál reszelt citromhéj
  • 5 dkg kukoricadara
  • 2 evőkanál víz
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 db kisebb méretű főtt burgonya héja nélkül (kb. 5 dkg)
  • 5 g szentjánoskenyérliszt
  • 1 csipet só
  • zsiradék a sütőforma kikenéséhez
  • porcukor a kalács megszórásához

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra (légkeveréses sütőnél 150 °C, gázsütőnél 2. fokozat). Kenjünk ki egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Reszeljük le a burgonyát egészen apróra. Elektromos kézi habverővel 3-4 perc alatt keverjük habosra a tojást a cukorral, a vízzel és a citromhéjjal. Keverjük hozzá a burgonyát és a mogyorót.

Keverjük össze a kukoricadarát, a szentjánoskenyérlisztet,a sütőport és a sót, és adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Öntsük a tésztát a tortaformába. Simítsuk el a tetejét egy spatulával.

Süssük a tésztát a forró sütő alsó rácsán 35-45 perc alatt aranysárgára. A sütőből kivéve rövid ideig hagyjuk hűlni a formában, majd vegyük ki belőle, és rácsra téve várjuk meg, amíg teljesen kihűl. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

Ha a kihűlt süteményt szorosan alufóliába csomagoljuk, 2-3 napig is friss marad.n

A recept tápértéke:

Szeletenként190 kcal (787 kJ), 3 g fehérje, 9 g zsír, 24 g szénhidrát


Svájci burgonyás kalács recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés