Svájci röszti szalonnával recept

Svájci röszti szalonnával
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
8393

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Eredeti svájci röszti recept szalonnával.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 7.5 dkg húsos baconszalonna
  • 75 dkg burgonya (kissé szétfövő)
  • 3 evőkanál vaj
  • édes-nemes pirospaprika
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, majd reszeljük durvára. Tegyük egy nagy tálba, öntsünk rá annyi jéghideg vizet, hogy ellepje, és hagyjuk kb. 10 percig állni. Ha letelt az idő, öntsük le a vizet a burgonyáról, és konyharuhába csomagolva nyomkodjuk jól ki.

Kockázzuk fel apróra a szalonnát. Tisztítsuk meg és aprózzuk fel a hagymát. Csumázzuk ki a paprikát, mossuk meg, vágjuk kis darabokra. Forrósítsunk fel 1 evőkanál vajat egy teflonbevonatú serpenyőben. Pirítsuk ropogósra a szalonnát, majd vegyük ki a serpenyőből.

Fonnyasszuk a hagymát és a zöldpaprikát kb. 5 percig a szalonnazsírban, majd vegyük ki a serpenyőből. Egy tálban keverjük jól össze a burgonyát, a szalonnakockákat, a hagymát és a zöldpaprikát. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval és borssal.

Forrósítsuk fel a maradék vajat a serpenyőben. Kanalazzuk bele a burgonyás keveréket, osszuk el egyenletesen a serpenyőben, majd közepes hőfokon pirítsuk aranybarnára kb. 15 perc alatt. Közben ne forgassuk. Fordítsuk ki egy tányérra, majd csúsztassuk vissza a serpenyőbe, és süssük a másik oldalát is kb. 10 percig. Darabokra vágva, forrón tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács:nHa a burgonyát jéghideg vízbe áztatjuk (ha nem elég hideg a csapvíz, dobjunk bele jégkockákat), keményítőtartalmának egy része cukorrá alakul. Így a burgonya hamarabb megpirul és kevesebb zsiradékot szív magába. Fontos, hogy áztatás után jól ki kell nyomkodni a burgonyát, különben nem lesz ropogós a röszti.

A recept tápértéke:

Adagonként: 230 kcal (959 kJ), 9 g fehérje, 8 g zsír, 30 g szénhidrát


Svájci röszti szalonnával recepthez kapcsolódó receptek

Svájci röszti szalonnával

Svájci röszti szalonnával

Eredeti svájci röszti recept szalonnával.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Svájci röszti szalonnával recepthez

thumb
Receptvarázs - 2012. január 30. 12345
Szia Márti! Nem, itt nem kell liszt hozzá :) Neked is nagyon szép hetet! Igen hamarosan 40 ezren leszünk :) Jó étvágyat majd a vacsihoz!
thumb
vajdamarta - 2012. január 30. 12345
Ez lesz a mai vacsink, 1:1. Liszt nem kell bele? Köszönöm, Receptvarázs!.5-ös!!! Szép hetet kívánok a Cspatnak! Mindjárt elérjük a 40 ezrediket...:)