Svéd Hasselback burgonya recept

Svéd Hasselback burgonya
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
2065

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szerelmeseknek- A krumpli sül, az ágy recseg

6 személyre

  • 80 dkg burgonya
  • 6 evőkanál olvasztott vaj + a tepsi kikenéséhez
  • só, bors
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • pirospaprika

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Kivajazunk egy 30x20 cm-es tepsit. A burgonyákat hosszában bevagdossuk, a bevágott oldalukkal felfelé beletesszük a tepsibe, és megkenjük őket a vajjal. Sózzuk, borsozzuk.

1 órán át sütjük, közben egyszer-kétszer újra megvajazzuk a tetejüket. Összekeverjük a sajtot és a zsemlemorzsát, majd meghintjük vele a krumplikat. Megszórjuk a paprikával, és további 20-30 percig sütjük őket, míg meg nem puhulnak.


Svéd Hasselback burgonya

Svéd Hasselback burgonya

Szerelmeseknek- A krumpli sül, az ágy recseg

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés