Svéd Hasselback burgonya recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 100 perc
Megnézték: |
Szerelmeseknek- A krumpli sül, az ágy recseg
- 80 dkg burgonya
- 6 evőkanál olvasztott vaj + a tepsi kikenéséhez
- só, bors
- 10 dkg reszelt parmezán
- 3 dkg zsemlemorzsa
- pirospaprika
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Kivajazunk egy 30x20 cm-es tepsit. A burgonyákat hosszában bevagdossuk, a bevágott oldalukkal felfelé beletesszük a tepsibe, és megkenjük őket a vajjal. Sózzuk, borsozzuk.
1 órán át sütjük, közben egyszer-kétszer újra megvajazzuk a tetejüket. Összekeverjük a sajtot és a zsemlemorzsát, majd meghintjük vele a krumplikat. Megszórjuk a paprikával, és további 20-30 percig sütjük őket, míg meg nem puhulnak.
További Általános kategóriák
Svéd Hasselback burgonya
Szerelmeseknek- A krumpli sül, az ágy recseg