Svéd sült hering recept

Svéd sült hering
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
6635

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hagymával és kaporral tálalt omlós, ropogósra sült hering Észak-Európából származik. Könnyen elkészíthető és olcsó étel, amely pompás ízű és tápanyagokban gazdag.

4 személyre

  • 4 szelet nagyobb vagy 8 kisebb heringfilé
  • 1 db kisebb tojás
  • só és fekete bors
  • 1 db nagy lila hagyma
  • 1 csomó kapor
  • liszt a megszóráshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A heringszeleteket megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük. Egy tálkában felverjük a tojást, és sóval, borssal ízesítjük

A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, és két nagy szeletet karikáira bontunk a díszítéshez. A többit apróra összevágjuk.

A kaprot megmossuk és szárazra töröljük. 4 kisebb szálat félreteszünk a díszítéshez, a többiből 1 evőkanálnyit apróra összevágunk.

A konyhai munkafelületet bőségesen megszórjuk liszttel, és a heringszeleteket bőrrel lefelé ráfektetjük.

A szeletek felét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk az összevágott hagymával és kaporral.

A szeletek másik felét ugyancsak megkenjük a felvert tojással, és a bekent oldalukkal lefelé a többi szeletre borítjuk. Jól egymáshoz nyomkodjuk, és egy kis liszttel meghintjük őket.

Annyi olajat forrósítunk fel, amennyi ellepi egy nagy serpenyő alját. Beletesszük az összeborított halszeleteket, és közepes hőfokon 2–3 percig sütjük, amíg az egyik oldaluk kissé meg nem pirul. Ekkor megfordítjuk a szeleteket és a másik oldalukon ugyancsak 2–3 percig sütjük, amíg a hal át nem párolódik.

A megsült szeleteket papírtörlőn lecsepegtetjük, majd tálra helyezve, a hagymakarikákkal és a kaporszálakkal díszítve, azonnal tálaljuk.

Tipp:

A svéd sült heringhez köretként adhatunk főtt burgonyát és céklát vagy sült almacikkelyeket.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 520 kcal/2184 kJ energia, 5 g szénhidrát, 45 g fehérje, 36 g zsír (ebből 9 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin


Svéd sült hering recepthez kapcsolódó receptek

Svéd sült hering

Svéd sült hering

A hagymával és kaporral tálalt omlós, ropogósra sült hering Észak-Európából származik. Könnyen elkészíthető és olcsó étel, amely pompás ízű és tápanyagokban gazdag.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés