Szalagos fánk recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Nyaraláson készítettem, mivel vittem élesztőt, ezt találtam ki, hogy megcsináljam, az egész családnak és a vendégeknek is ízlett.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 3 db tojássárgája
- 50 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- olaj a sütéshez
A tetejére:
- házi sárgabarack lekvár
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk az 1 dl tejben pici cukorral. Amikor már felfuttattuk, összedagasztjuk a liszttel együtt. kb. 40 percig kelesztjük a masszát. Az olajat felforrósítjuk, és elkezdjük kiszaggatni a fánkokat, ezután belerakjuk az olajba, és amikor már az egyik oldala megsült, megfordítjuk.
Ha megsültek, akkor papírszalvétára tesszük, és lecsöpögtetjük az olajat. Így már lehet is fogyasztani, bármilyen lekvárral, de a sárgabarack lekvárral is kitűnő. Ha csak egy kis fánkra gondolsz akkor készítsd el, nem fogsz benne csalódni. Egyszerű, elrontani nem is lehet.