Szalagos fánk

Szalagos fánk

Nyaraláson készítettem, mivel vittem élesztőt, ezt találtam ki, hogy megcsináljam, az egész családnak és a vendégeknek is ízlett.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • olaj a sütéshez

A tetejére:

  • házi sárgabarack lekvár
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk az 1 dl tejben pici cukorral. Amikor már felfuttattuk, összedagasztjuk a liszttel együtt. kb. 40 percig kelesztjük a masszát. Az olajat felforrósítjuk, és elkezdjük kiszaggatni a fánkokat, ezután belerakjuk az olajba, és amikor már az egyik oldala megsült, megfordítjuk.

Ha megsültek, akkor papírszalvétára tesszük, és lecsöpögtetjük az olajat. Így már lehet is fogyasztani, bármilyen lekvárral, de a sárgabarack lekvárral is kitűnő. Ha csak egy kis fánkra gondolsz akkor készítsd el, nem fogsz benne csalódni. Egyszerű, elrontani nem is lehet.