Szalagos farsangi fánk recept

Szalagos farsangi fánk
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tóth Rozzy

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1386

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom ha jól készítjük el! Tartsuk magunkat a recepthez, mindenből úgy és annyit, mint ahogy meg van adva! Nagyon fontos, hogy meleg helyen dolgozzunk, ha megfázik a tészta, akkor nem lesz jó!

6 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 pohárka rum
  • 1 késhegynyi só
  • 5 dl 5 dl tej
  • 1 kg/liter zsír vagy olaj a sütéshez

Elkészítés

3 deci langyos tejjel, az élesztővel, 1 kanál porcukorral és 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk. A megmaradt porcukorral a tojássárgákat elkeverjük, majd az érett kovászhoz adjuk, jól eldolgozzuk. Hozzáöntjük a langyos vajat, a lisztet és annyi langyos tejet, hogy lágy, kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk. Fakanállal húsz percig verjük, esetleg géppel dagasztjuk. A tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk, kezünkkel ujjnyi vastagra szétnyomkodjuk, és vizespohár nagyságú fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Ezután még fél óráig kelesztjük úgy, hogy a kiszaggatott, gyengén liszttel meghintett fánkokat letakarjuk. Bő, forró olajban kezdjük meg egyszerre három-négy darab sütését úgy, hogy fedőt is teszünk rá mindaddig, míg az alja sül. Átfordítás után a fedő lekerülhet a lábasról.

Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

A 6 személyre számított adagból kb 28-30 fánk jön ki.


Szalagos farsangi fánk recepthez kapcsolódó receptek

Szalagos farsangi fánk

Szalagos farsangi fánk

Nagyon finom ha jól készítjük el! Tartsuk magunkat a recepthez, mindenből úgy és annyit, mint ahogy meg van adva! Nagyon fontos, hogy meleg helyen dolgozzunk, ha megfázik a tészta, akkor nem lesz jó!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés