Nagyon finom ha jól készítjük el! Tartsuk magunkat a recepthez, mindenből úgy és annyit, mint ahogy meg van adva! Nagyon fontos, hogy meleg helyen dolgozzunk, ha megfázik a tészta, akkor nem lesz jó!
3 deci langyos tejjel, az élesztővel, 1 kanál porcukorral és 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk. A megmaradt porcukorral a tojássárgákat elkeverjük, majd az érett kovászhoz adjuk, jól eldolgozzuk. Hozzáöntjük a langyos vajat, a lisztet és annyi langyos tejet, hogy lágy, kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk. Fakanállal húsz percig verjük, esetleg géppel dagasztjuk. A tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, kezünkkel ujjnyi vastagra szétnyomkodjuk, és vizespohár nagyságú fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Ezután még fél óráig kelesztjük úgy, hogy a kiszaggatott, gyengén liszttel meghintett fánkokat letakarjuk. Bő, forró olajban kezdjük meg egyszerre három-négy darab sütését úgy, hogy fedőt is teszünk rá mindaddig, míg az alja sül. Átfordítás után a fedő lekerülhet a lábasról.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
A 6 személyre számított adagból kb 28-30 fánk jön ki.