Szalámis pizza

Szalámis pizza

Ropogós tésztájú pizza, sajtos-tejfölös-szalámis feltéttel.

3 személyre

  • Tészta hozzávalói:
  • 30 dkg rétesliszt (Nagyi titka)
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl víz
  • 5 gr szárított élesztő

Feltét hozzávalói:

  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg sajt
  • őrölt fehér bors
  • szalámi (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kenyérsütőgép üstjébe először öntsünk bele 1,5 dl vizet, majd kanalazzuk rá a sóval és a szárított élesztővel összekevert lisztet. Ezután indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is összekeverhetjük, megdagaszthatjuk)

A megdagasztott tésztát ezután osszuk el három egyenlő részre, majd gyúrjuk át, és formázzuk gombóccá. Ezután tegyük a tésztagombócokat egy lisztezett tálcára, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen, kelesszük kb. másfél órán át. (ezalatt az idő alatt szép nagyra megnőnek a tésztagombócok)

A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a tejföllel, ízlés szerint sóval, és az őrölt borssal.

A megkelt tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd helyezzük rá egy olívaolajjal megspiccelt sütőpapírra. Ezután a tésztát szintén spricceljük le olívaolajjal, és kenjük meg a sajtos-tejfölös keverékkel, majd pakoljuk meg ízlés szerint szalámival. Végül szórjuk meg reszelt sajttal, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 180 fokon 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve ízlés szerint szeleteljük fel, és rögtön tálaljuk.