Ropogós tésztájú pizza, sajtos-tejfölös-szalámis feltéttel.
A kenyérsütőgép üstjébe először öntsünk bele 1,5 dl vizet, majd kanalazzuk rá a sóval és a szárított élesztővel összekevert lisztet. Ezután indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is összekeverhetjük, megdagaszthatjuk)
A megdagasztott tésztát ezután osszuk el három egyenlő részre, majd gyúrjuk át, és formázzuk gombóccá. Ezután tegyük a tésztagombócokat egy lisztezett tálcára, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen, kelesszük kb. másfél órán át. (ezalatt az idő alatt szép nagyra megnőnek a tésztagombócok)
A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a tejföllel, ízlés szerint sóval, és az őrölt borssal.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd helyezzük rá egy olívaolajjal megspiccelt sütőpapírra. Ezután a tésztát szintén spricceljük le olívaolajjal, és kenjük meg a sajtos-tejfölös keverékkel, majd pakoljuk meg ízlés szerint szalámival. Végül szórjuk meg reszelt sajttal, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 180 fokon 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve ízlés szerint szeleteljük fel, és rögtön tálaljuk.