Szalonnagombóc leves recept

Szalonnagombóc leves
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
946

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az angolszalonna zsíros részét kisütöttem, a húsosat pedig nagyon apró kockákra vágtam. Használjunk szikkadt zsemléket, nagyon finom leves készíthető belőlük.

6 személyre

  • 2 l erőleves
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 6 db zsemle
  • 20 dkg füstölt hús
  • 2.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

A felkockázott füstölt szalonnát kisütjük, kiszedjük a zsírból, félretesszük. A zsírban megpirítjuk a felkockázott zsemlét, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kisütött szalonnát, kihűtjük.

Amíg hűl, apró kockára vágjuk a füstölt húst, és azt is hozzákeverjük a zsemléhez. A felforrósított vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és hozzáadjuk a petrezselyem zöldet. A tűzről levéve ezt is a zsemlébe keverjük. A lisztet a tejjel és a tojással simára keverjük, majd ráöntjük a zsemlére. Jól összedolgozzuk, és hideg helyen állni hagyjuk. Az sem baj, ha előző este készítjük el, és másnap főzzük ki.

Vizet forralunk, és a forrsásban lévő vízbe beletesszük a vizes kézzel előre megformált gombócokat. Egy-egy evőkanálnyi masszából gyúrjuk össze a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, már készen is vannak.

Tálaláskor tányérba tesszük a gombócot és rámerjük a levest. Az erőlevest készítsük leveskockából.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Szalonnagombóc leves recepthez kapcsolódó receptek

Szalonnagombóc leves

Szalonnagombóc leves

Az angolszalonna zsíros részét kisütöttem, a húsosat pedig nagyon apró kockákra vágtam. Használjunk szikkadt zsemléket, nagyon finom leves készíthető belőlük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Szalonnagombóc leves recepthez

thumb
ibi1950 - 2012. március 09.
Köszönöm mindkettőtök hozzászólását. További jó sütést, főzést mindenkinek. ibi1950
BANKIANI - 2012. március 08.
Nálam is 5 pont! Ha a gombócokat nézem, eléggé laktató leves, nekem már elég is lenne ennyi. Köszi a receptet.
vajdamarta - 2012. március 08.
Egyszerű, gyors leves. Kellenek az ilyen étkek is, Ibikém! Hasonló, csak zöldséges az én tepertőgombóc levesem is...:) Én nem pontoztam le, elsőnek írtam be az 5-öst!!!