Szalonnás-hagymás molnárka recept

Szalonnás-hagymás molnárka
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
1352

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Borozós-beszélgetős estékhez ideális kísérő!

6 személyre

  • 30 dkg hagyma apróra vágva
  • 15 dkg húsos szalonna apróra kockázva
  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt + kb. 10 dkg fehérliszt
  • 15 dkg búzadara
  • 1 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 3 dl langyos víz
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál tej

Elkészítés

A vízben elkeverjük a cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. Dagasztóval belekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet, darát, sót. Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Ezalatt a szalonnát megpirítjuk egy serpenyőben. Mielőtt teljesen megpirulna, hozzáadjuk a hagymát és tovább sütjük. Ha kész, hagyjuk langyosra hűlni.

A megkelt tésztához dolgozzuk a szalonnás hagymát. Mivel ilyenkor újra ragacsos lesz, hozzáadunk még lisztet, hogy jól formázható tésztát kapjunk, amit 16 részre osztunk és hengereket formázunk belőle. A hengereket sütőpaprral borított sűtőlemezre helyezzük, fél órát pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Mielőtt betesszük a tepsiket a sütőbe, a molnárkák tetejét megkenjük tejjel. Kb. 25 perc alatt készül el.


Szalonnás-hagymás molnárka recepthez kapcsolódó receptek

Szalonnás-hagymás molnárka

Szalonnás-hagymás molnárka

Borozós-beszélgetős estékhez ideális kísérő!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Szalonnás-hagymás molnárka recepthez

rena4 - 2013. március 31. 12345
Köszönöm szépen!
thumb
Receptvarázs - 2013. március 25. 12345
Kedves Rena! Módosítottuk! üdv, receptvarázs :)
rena4 - 2013. március 24. 12345
Most néztem, mekkora hülyeséget írtam! Nem két dl tej, hanem csak 2 evőkanálnyival kell megkenni a tetejét! Elnézést érte! Kérhetek egy javítást?