Szalonnás máj burgonyával recept

Szalonnás máj burgonyával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
1267

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 2 evőkanál vaj
  • 5 dkg baconszalonna, vékonyra szeletelt
  • 4.5 dl borjúalaplé
  • 75 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 1 evőkanál zsálya apróra vágva
  • 40 dkg borjúmáj
  • 3 kiskanál mustármag
  • só, bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (légkeveréses sütőnél 170 °C, gázsütőnél 3. fokozat). Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, vágjuk vékony szeletekre, és főzzük sós vízben 4-5 perc alatt éppen csak puhára. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk jól lecsöpögni.

Közben vagdossuk le a májról a hártyát és az inakat, mossuk meg, töröljük szárazra, és vágjuk vékony szeletekre. Vágjuk a szalonnát apró kockákra. Tisztítsuk meg a hagymát és a répát. Az előbbit vágjuk apróra, az utóbbit kockázzuk fel.

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Süssük a májszeleteket mindkét oldalukon 1-1 percig. Vegyük ki őket a serpenyőből, és tegyük egy tűzálló tálba. Süssük a zsiradékban a szalonnát, a hagymát és a répát kb. 8 percig, illetve amíg a szalonna ropogósra nem sül. Szórjuk meg az egészet liszttel, és öntsük rá az alaplét. Adjuk hozzá a zsályát és 2 kiskanál mustármagot. Sózzuk, borsozzuk a keveréket, és adjuk hozzá a májhoz.

Rakjuk a burgonyát tetőcserépszerűen a máj tetejére. Olvasszuk meg a vajat, és keverjük hozzá a maradék mustármagot. Kenjük meg vele a burgonyaszeleteket, ízesítsük sóval, borssal, majd a forró sütőben süssük kb. 45 percig, illetve amíg a burgonya aranysárgára nem sül. Forrón tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 415 kcal (1730 kJ), 28 g fehérje, 15 g zsír, 42 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés