Szárazbabfőzelék recept

4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
9507

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Erdeti, hagyományos szárazbabfőzelék recept

6 személyre

  • 25 dkg fehér- vagy tarkabab
  • 3 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír
  • 2 dkg liszt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • ecet, só, babérlevél, cukor

Elkészítés

A megtisztított babot este beáztatjuk és másnap hideg vízben főni tesszük. Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve.

A zsírból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, kevés pirospaprikát.

Ha a bab már megfőtt, berántjuk, ecettel, csipetnyi cukorral fűszerezzük és tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt.

Jó ízt ad a főzeléknek, ha füstölt szalonnát, csülköt főzünk bele vagy füstölt hús levével főzzük.

Tipp:

Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve.


Szárazbabfőzelék recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Szárazbabfőzelék

Erdeti, hagyományos szárazbabfőzelék recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés