Szardíniás spagetti recept

Szardíniás spagetti
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3051

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Omega 3-mal, Illés nélkül!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.25 kiskanál sáfrány
  • 15 dkg mazsola
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db édeskömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zúzott édesköménymag
  • 1.2 dl olívaolaj (+ 2 evőkanál)
  • 2 doboz szardínia
  • 35 dkg spagetti
  • 9 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg pisztácia

Elkészítés

A sáfrányt és a mazsolát elkeverjük a borral. Az édesköményt és a hagymát apróra vágjuk, és a köménymaggal, valamint egy kevés sóval olívaolajban közepes lángon puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a boros keveréket. A szardínia felét villával szétnyomkodjuk, a szószhoz adjuk, és még 1 percig főzzük.

A spagettit lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A zsemlemorzsát elkeverjük 2 evőkanál

olívaolajjal, és ízlés szerint sózzuk. A forró tésztát

összekeverjük az édesköményes szósszal, a maradék szardíniával és az olajos zsemlemorzsával. Tálaláskor

megszórjuk a durvára vágott pisztáciával.


Szardíniás spagetti recepthez kapcsolódó receptek

Szardíniás spagetti

Szardíniás spagetti

Omega 3-mal, Illés nélkül!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés