Szárnyas raguleves zöldborsóval recept

Szárnyas raguleves zöldborsóval
4.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
7652

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húsos levesek főzésénél az apró hús, aprólék mellé sokszor teszek pluszként egészben hagyott csibecombot, mellet, netán lapockát vagy csontozott felső pulykacombot, amit másnap mártás, szósz mellé tálalok.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg csirkeszárny
  • 4 db csibecomb a másnapi almaszósz és paradicsommártás mellé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 0.5 db zeller
  • 20 dkg fejtett zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 szál zellerzöldje
  • 1 szál lestyán levél
  • 10 szem feketebors
  • 1 kis cső erős pirospaprika
  • 2 cm-es gyömbér
  • 4 db Knorr tyúkhúsleves kocka

Elkészítés

A csirkeszárnyakról alapos mosás után levágjuk a combrészt. A megtisztított zöldségeket julienne-re vágjuk, a hagymákat kibontjuk héjukból. 4 literes fazékban lefedve, kevés olajon, 15 perc alatt átpároljuk a csirkeszárnyat és esetleg a másnapra szánt főtt húsnak valót.

Közben belereszeljük a hagymákat, többször átkeverjük, majd hozzáadjuk a zöldséget, borsót, paprikacsövet, meghámozott gyömbért, 1 leveskockát. Tovább pároljuk, néha megkeverjük. Figyelünk rá, oda ne égjen. 2 l forró vízzel felengedjük, beleszórjuk a szemesborsot, 3 leveskockával, kevés sóval ízesítjük, lassú tűzön lefedve még 15 percig, főzzük.

Az erős paprikát kivesszük, hogy ne főjön szét. Közben a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és miután elzártuk a hőt, az egészben hagyott zellerzöldje és lestyán levél társaságában beleszórjuk a kész levesbe. Olajos sós vízben al dente főtt nagy csigatésztával, frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Szárnyas raguleves zöldborsóval recepthez kapcsolódó receptek

Szárnyas raguleves zöldborsóval

Szárnyas raguleves zöldborsóval

Húsos levesek főzésénél az apró hús, aprólék mellé sokszor teszek pluszként egészben hagyott csibecombot, mellet, netán lapockát vagy csontozott felső pulykacombot, amit másnap mártás, szósz mellé tálalok.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés