Szárnyashússaláta óriás csiperkével recept

Szárnyashússaláta óriás csiperkével

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1310

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 fej tölgylevelű saláta
  • 15 dkg friss málna
  • 12 db óriás csiperke gomba
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 2 dkg vaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • 1 szál kisebb rozmaringágacska
  • 3 evőkanál málnaecet
  • 2 evőkanál kukoricacsíra-olaj
  • 2 evőkanál krémsajt

Elkészítés

Tisztítsuk meg a tölgylevelű salátát, mossuk meg, és centrifugáljuk szárazra. 4 zsenge belső levelet vágjunk vékony csíkokra, a többit rendezzük el 4 tányéron.

A málnát szükség szerint óvatosan öblítsük le, majd háztartási törlőpapírral itassuk le. Tegyük félre egy tálban.

Háztartási törlőpapírral dörzsöljük le a csiperkét, a tönköket távolítsuk el. Vágjuk kis kockákra a csirkemellfilét. Egy teflonserpenyőben forrósítsuk fel a vajat, és magas hőfokon süssük meg a kockákra vágott húst. Ízesítsük sóval és őrölt fekete borssal, majd rakjuk egy tányérra és tegyük félre.

Tegyük a gombákat a lemezes oldalukkal (a kalap aljával) felfelé a serpenyőbe és kissé pirítsuk meg. Öntsük fel a fehérborral, adjuk hozzá a babérlevelet és a rozmaringágacskát, sózzuk, borsozzuk. Fedjük le, és közepes hőfokon pároljuk kb. 5 percig.

Vegyük ki a forró léből, és egy lapos tálon hagyjuk hűlni. Főzzük tovább a serpenyőben maradt levet, amíg harmadára sűrűsödik. Vegyük ki a rozmaringot és a babérlevelet. Várjuk meg, amíg a főzőfolyadék kihűl.

Öntsük át a folyadékot egy nagy tálba. Adjuk hozzá a málnaecetet, a kukoricacsíra-olajat és a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, és az egészet keverjük krémesre. Tegyük a csirkehúst és a vékonyra vágott tölgylevelűsaláta-csíkokat a tálba, és forgassuk össze a mártással.

A gombákat tegyük a homorú oldalukkal felfelé a salátalevelekre, és töltsük meg őket a csirkesalátával. A málnaszemekkel díszítve azonnal tálaljuk

Gombasaláta pulykahússal és vinaigrette-mártással: Háztartási törlőpapírral dörzsöljünk tisztára 50 dkg csiperkegombát, hámozzuk le és szeleteljük fel. Tisztítsunk meg és vágjunk apró kockákra 2 mogyoróhagymát. Öblítsünk le 2-2 szál citromillatú kakukkfüvet, szurokfüvet és petrezselyemzöldet. Rázzuk le róluk a vizet, és a leveleket vágjuk apróra. Vágjunk vékony csíkokra 2 szelet pulykamellet. Süssük meg 3 dkg vajon. Vegyük ki a serpenyőből, sózzuk, borsozzuk és tartsuk melegen. Tegyük egy tálba a csiperkét és a mogyoróhagymát. Keverjünk össze 2 evőkanál citromlevet és 3 evőkanál olívaolajat sóval, borssal és a zöldfűszerekkel. Öntsük a gombára a mártást és forgassuk vele össze. A gombás keveréket tálaljuk ki fejessaláta-levelekkel bélelt tányérokra, és tegyük a tetejére a pulykahúscsíkokat.

Tipp:

Ezt a salátát csirkehús helyett marha- vagy bárányhússal is elkészíthetjük. Ennél a változatnál málna helyett használjunk fehérborban párolt vörös áfonyát.

A recept tápértéke:

Adagonként: 200 kcal (830 kJ), 17 g fehérje, 5 g zsír, 3 g szénhidrát


További Szezon kategóriák

Szárnyashússaláta óriás csiperkével

Szárnyashússaláta óriás csiperkével

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés