Szarvasgombás lazac garnélás tagliatelle... mmhhhh recept
Beküldő: Ulli Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Egy különleges vacsora különleges alkalomra :)
A recept hozzávalói ( személyre)
- 300 gr lazacfilé
- 300 gr garnélarák
- 1 db kis szarvasgomba
- 2 db vöröshagyma
- 250 gr tagliatelle vagy szarvasgombás tészta
- 20 dkg koktélparadicsom
- olívaolaj
- petrezselyem
- bazsalikom
- tejföl
- főzőtejszín
- só, fehér bors
- calvados
Elkészítés
Olívaolajban megpirítjuk először a lazacot és a garnélarákot, (max 2-2 perc) majd kivesszük és féretesszük. Ugyan ebben a zsiradékban megpirítjuk a 2 fej hagymát, és a végen a koktélparadicsomot (csak rövid ideig). Beletesszük a lazacot és a garnélarákot, majd felöntjük tejföllel plussz a főzőtejszínnel. Petrezselyemmel és bazsalikomal fűszerezzük, plussz sóval és fehérborssal.
Nagyon ízletes lesz, ha kb. fél deci Calvadost beleöntünk. Ezután belereszeljük a fél szarvasgombát, utána 3-4 percig kis lángon főzzük. Közben a tésztát sós vízben al dentere főzzük. A tésztát tányérra tesszük, rá a szószt és a maradék szarvasgombát pedig ráreszeljük. Jó étvágyot. (A szarvasgombáért külön köszönet Istvánnak (a mi szomszédunk :)).