Szarvaspörkölt házi nokedlival, friss káposztasalátával recept

Szarvaspörkölt házi nokedlival, friss káposztasalátával
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
64351

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ritkán lehet vadhúshoz hozzájutni, mostanában azonban az egyik nagyáruházban gyakori kínálat. Kihasználva az alkalmat, vásároltam, nem bántam meg, gyönyörű volt a comb, szinte majd meg szólalt. Finom lett a pörkölt. Ajánlom mindenkinek, nagyon egészséges a vadhús. A főzési idő hosszabb is lehet, ez az állat korától függő.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg szarvascomb
  • 2 evőkanál mangalica zsír
  • 2 db közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg apróra vágott bacon szalonna
  • 2 db paprika, az egyik zöld erős, a másik TV paprika, mely lehet pirosra érett
  • 2 db paradicsom
  • csipetnyi őrölt kömény
  • fekete bors
  • 2 púpos mokkáskanál őrölt pirospaprika (szegedi, házi)
  • 3 szem szegfűbors
  • 5 szem borókabogyó
  • 2 db kisebb babérlevél
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • csipetnyi szárított bazsalikom
  • 1.5 dl vörösbor (kékfrankos)
  • ízlés szerint só

Elkészítés

A felhevített zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a felszeletelt paprikát, és a lehéjazott, kimagvalt felszelt paradicsomot. Amikor zsírjára sült, levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, átkeverve visszatesszük a tűzre, és felöntjük egy kevés hideg vízzel. Amikor a vizet elfőtte, rátesszük a megtisztított, felkockázott húst, és fehéredésig együtt sütjük. Ekkor tesszük rá az összes többi fűszert, a kakukkfű, és a bazsalikom kivételével. Az csak a főzés befejezése előtt kerül bele.

Felöntjük annyi vízzel ami ellepi, és fedő alatt, addig főzzük míg jó puha nem lesz a hús. Elkészülte előtt kerül rá a bor, és a két említett fűszer, és az erős paprika (ízlés szerint, de ez el is maradhat). Főzés közben figyeljük, a vizet pótoljuk, ha a hús megkívánja. Én só helyett delikát ételízesítőt használtam. Tálalásnál, házi nokedlit, és friss káposztasalátát kínáltam mellé. Ezen ételek receptje korábbi ételek mellett megtalálható. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Szarvaspörkölt házi nokedlival, friss káposztasalátával recepthez kapcsolódó receptek

Szarvaspörkölt házi nokedlival, friss káposztasalátával

Szarvaspörkölt házi nokedlival, friss káposztasalátával

Ritkán lehet vadhúshoz hozzájutni, mostanában azonban az egyik nagyáruházban gyakori kínálat. Kihasználva az alkalmat, vásároltam, nem bántam meg, gyönyörű volt a comb, szinte majd meg szólalt. Finom lett a pörkölt. Ajánlom mindenkinek,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés