Szecsuáni csirkés tészta recept

Szecsuáni csirkés tészta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4875

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors, csípős, tartalmas csirkés tésztaétel.

4 személyre

  • 50 dkg kínai tojásos tészta
  • 4.5 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csirkemell (tetszőleges)
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db bok choi (tetszőleges)
  • 2 db sárgarépa
  • 0.5 ujjnyi gyömbér
  • 0.5 db csilipaprika
  • 2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés

A tésztát lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük, majd leszűrjük.

Egy wokban alaposan felforrósítunk 1 evőkanál olajat, hozzáadunk egy gerezd apróra vágott fokhagymát, körbepirítjuk benne a kockára vágott csirkehúst, majd kivesszük.

Még egy kevés olajat teszünk a wokba, felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a feldarabolt bok choit, a karikára vágott répát és gyömbért, valamint a csilit. A zöldségeket átpirítjuk, majd kivesszük.

A wokot egy konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, a maradék 3 evőkanál olajjal újból felforrósítjuk, majd beletesszük a tésztát és a szójaszószt.

Amikor a tészta kissé megpirult, hozzákeverjük a húst és a zöldségeket, és még néhány percig együtt pirítjuk. (Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés vizet.)


Szecsuáni csirkés tészta recepthez kapcsolódó receptek

Szecsuáni csirkés tészta

Szecsuáni csirkés tészta

Gyors, csípős, tartalmas csirkés tésztaétel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés