Szecsuáni csirkés tészta recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Gyors, csípős, tartalmas csirkés tésztaétel.
- 50 dkg kínai tojásos tészta
- só
- 4.5 evőkanál étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csirkemell (tetszőleges)
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 db bok choi (tetszőleges)
- 2 db sárgarépa
- 0.5 ujjnyi gyömbér
- 0.5 db csilipaprika
- 2 evőkanál szójaszósz
Elkészítés
A tésztát lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük, majd leszűrjük.
Egy wokban alaposan felforrósítunk 1 evőkanál olajat, hozzáadunk egy gerezd apróra vágott fokhagymát, körbepirítjuk benne a kockára vágott csirkehúst, majd kivesszük.
Még egy kevés olajat teszünk a wokba, felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a feldarabolt bok choit, a karikára vágott répát és gyömbért, valamint a csilit. A zöldségeket átpirítjuk, majd kivesszük.
A wokot egy konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, a maradék 3 evőkanál olajjal újból felforrósítjuk, majd beletesszük a tésztát és a szójaszószt.
Amikor a tészta kissé megpirult, hozzákeverjük a húst és a zöldségeket, és még néhány percig együtt pirítjuk. (Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés vizet.)