Szecsuáni csirkés tészta

Szecsuáni csirkés tészta

Gyors, csípős, tartalmas csirkés tésztaétel.

4 személyre

  • 50 dkg kínai tojásos tészta
  • 4.5 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csirkemell (tetszőleges)
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db bok choi (tetszőleges)
  • 2 db sárgarépa
  • 0.5 ujjnyi gyömbér
  • 0.5 db csilipaprika
  • 2 evőkanál szójaszósz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztát lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük, majd leszűrjük.

Egy wokban alaposan felforrósítunk 1 evőkanál olajat, hozzáadunk egy gerezd apróra vágott fokhagymát, körbepirítjuk benne a kockára vágott csirkehúst, majd kivesszük.

Még egy kevés olajat teszünk a wokba, felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a feldarabolt bok choit, a karikára vágott répát és gyömbért, valamint a csilit. A zöldségeket átpirítjuk, majd kivesszük.

A wokot egy konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, a maradék 3 evőkanál olajjal újból felforrósítjuk, majd beletesszük a tésztát és a szójaszószt.

Amikor a tészta kissé megpirult, hozzákeverjük a húst és a zöldségeket, és még néhány percig együtt pirítjuk. (Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés vizet.)