Szederhab tejföllel recept

Szederhab tejföllel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1274

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyű, gyors nyári édesség, melyet lefagyasztva parfénak, fagylaltnak fogyasztunk. A friss, sötét gyümölcs jótékony hatását nem kell ecsetelnem.

4 személyre

  • 40 dkg friss, hideg feketeszeder
  • 1 dl hűtött folyékony habtejszín
  • 3 dl 12%-os hideg tejföl
  • 2 ek porcukor vagy édesítő (2-4 ek)

Elkészítés

A folyóvíz alatt megmosott és lecsepegtetett szederből félreteszünk 16 szemet, a többit burgonyatörővel lazán darabosra zúzzuk. A tejfölhöz ízlés szerint adagoljuk a cukrot vagy édesítőt, oldódásig keverjük. Kemény habbá verjük a tejszínt, lazán beleforgatjuk az édes tejfölt és a szedervelőt. Elosztjuk 4 pohárba, a félre tett friss szederrel díszítjük, máris tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette: Nyersné Vajda Márta


Szederhab tejföllel recepthez kapcsolódó receptek

Szederhab tejföllel

Szederhab tejföllel

Könnyű, gyors nyári édesség, melyet lefagyasztva parfénak, fagylaltnak fogyasztunk. A friss, sötét gyümölcs jótékony hatását nem kell ecsetelnem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés