Szedres-kakukkfüves muffin recept

Szedres-kakukkfüves muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
477

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeder és kakukkfű a muffinban - különleges sütemény

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 25 dkg + 2 dkg liszt
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál só
  • 11.5 dkg Rama
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 2.5 dl író vagy kefir
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 15 dkg szeder (lehet fagyasztott is)
  • 1 kiskanál friss kakukkfű

A morzsához:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 kiskanál friss kakukkfű
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 6 evőkanál Rama
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

A morzsához az első 5 hozzávalót összedolgozzuk, majd kis kockákban hozzáadjuk a Ramát, és elmorzsoljuk. Hozzádolgozzuk a tojássárgáját is, és a morzsát letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A muffin első 4 hozzávalóját összekeverjük.

A Ramát elektromos keverővel 3-4 perc alatt krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és további 2-3 percig keverjük.

A tojást összekeverjük a vaníliával, fokozatosan hozzáadjuk a Ramás-cukros keverékhez, majd 3-4 perc keverés után fokozatosan hozzáadjuk a citromhéjjal elkevert írót és a lisztes keveréket, és összedolgozzuk.

A szedret összeforgatjuk a kakukkfűvel és 2 evőkanál liszttel, majd hozzáadjuk a tésztához. (Nem baj, ha a szeder egy kis levet ereszt.)

A tésztát papírral kibélelt muffin formába kanalazzuk (a mélyedések 2/3-áig), majd megszórjuk 1-1 evőkanál morzsával, és kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A sütőből kivéve 20 percig állni hagyjuk.


Szedres-kakukkfüves muffin recepthez kapcsolódó receptek

Szedres-kakukkfüves muffin

Szedres-kakukkfüves muffin

Szeder és kakukkfű a muffinban - különleges sütemény

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés