Szedres-morzsás recept
Beküldő: rena4 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Volt otthon egy kis gyümölcs, maradék pirított zsemlemorzsa... Remek süti született belőle!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 db tojás
- 5 dkg vaj
- 1 dl kefír
- 25 dkg túró
- 15 dkg szeder
- 4 ek zsemlemorzsa
- fahéj
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a vajjal összemorzsoljuk. 1 db tojással, 10 dkg cukorral és kb. 1 dl kefírrel rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Kb. fél centisre nyújtjuk, majd egy megfelelő méretű tepsit kibélelünk vele. A kilógó széleket levágjuk, a réseket ezekkel a maradékokkal kipótoljuk.
A túrókrémhez a túrót két tojással és 10 dkg cukorral kikeverjük, majd a tésztára kenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a szedret (felnegyedelt szilva-szeder-áfonya keverékével is nagyon finom), megszórjuk az enyhén megpirított zsemlemorzsával és ízlés szerint fahéjjal. Alsó-felső légkeveréses sütőben 35 percig sütjük 160 fokon, majd ezen kívül még 5 percig 180 fokon.