Szedres-morzsás recept

Szedres-morzsás
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1202

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Volt otthon egy kis gyümölcs, maradék pirított zsemlemorzsa... Remek süti született belőle!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl kefír
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg szeder
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • fahéj

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a vajjal összemorzsoljuk. 1 db tojással, 10 dkg cukorral és kb. 1 dl kefírrel rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Kb. fél centisre nyújtjuk, majd egy megfelelő méretű tepsit kibélelünk vele. A kilógó széleket levágjuk, a réseket ezekkel a maradékokkal kipótoljuk.

A túrókrémhez a túrót két tojással és 10 dkg cukorral kikeverjük, majd a tésztára kenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a szedret (felnegyedelt szilva-szeder-áfonya keverékével is nagyon finom), megszórjuk az enyhén megpirított zsemlemorzsával és ízlés szerint fahéjjal. Alsó-felső légkeveréses sütőben 35 percig sütjük 160 fokon, majd ezen kívül még 5 percig 180 fokon.


Szedres-morzsás

Szedres-morzsás

Volt otthon egy kis gyümölcs, maradék pirított zsemlemorzsa... Remek süti született belőle!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés