Szedres-túrótorta recept

Szedres-túrótorta
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3832

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


16 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 5 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2.5 dl víz
  • 3 dl forralt tej
  • 6 dkg étkezési zselatin por ( 3 cs. )
  • 40 dkg szeder

A tetejére:

  • 2 csomag étkezési zselatin + 2,5 dl víz (én a Lucullus étkezési zselatint szoktam használni, 1cs. 2 dkg.)
  • 40 dkg szeder

Elkészítés

Elkészítés : A vajat, vaníliás cukrot, porcukrot, és a tojássárgájákat habosra keverjük. A túrót villával áttörjük. Vízben feloldjuk a zselatin port, és hozzákeverjük a forró tejhez. A vajas masszához keverjük a túrót, és végül a tejes zselatint, és a 40 dkg szedert. Ne ijedjünk meg, mert ez egy híg massza lesz, de a zselatintól meg fog kötni.

Ezt a túrós masszát egy hideg torta karikába öntjük, és egy háromnegyed órára a hűtőbe rakjuk dermedni. 2 csomag gyümölcs torta zselatint 5 dl. vízben felfőzünk, és kissé kihűtjük. Kivesszük a tortánkat a hűtőből, kissé már megdermedt, és rárakjuk a maradék szedret. Óvatosan ráöntjük az elkészített zselét, és hűtőbe rakjuk egy éjszakára, hogy jól meg dermedjen a túrós massza, mert csak így lehet szépen szeletelni.


Szedres-túrótorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Szedres-túrótorta recepthez

thumb
Jámborné Budai Mónika - 2011. november 15.
Kedves Receptvarázs! Én 40 dkg szedret tettem a túrós masszába,és 40 dkg szedret a tetejére. Fontos,hogy majdnem megkössön a túrós -krém,mert különbem a szedrek lesüllyednek a túróba. A receptben is direkt így írtam a rátét hozzávalóit. Remélem tudtam segíteni? Üdvözlettel Mónika
thumb
Receptvarázs - 2011. november 15.
Kedves Mónika, 80 dkg szeder kell bele összesen? Vagy a 40 dekából kell meghagyni a tetejére? Ha igen, mennyit? Köszi a választ! Receptvarázs