Szezámmagos-korianderes burgonya recept

Szezámmagos-korianderes burgonya

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
901

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 7.5 dkg vaj
  • 1 evőkanál korianderzöld apróra vágva
  • 4 evőkanál szezámmag
  • 1 kg apró szemű újburgonya

A zöldfűszeres túróhoz:

  • 1 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál habtejszín
  • 1.5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál citromlé
  • 25 dkg túró
  • só, bors

Elkészítés

Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, majd forrásban lévő vízben főzzük 20-25 perc alatt puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk kigőzölögni, és hámozzuk meg.

Közben a zöldfűszeres túróhoz tisztítsuk meg az újhagymát, mossuk meg, és karikázzuk fel. Keverjünk sima krémet a túróból, a joghurtból, a tejszínből és a citromléből. Ízesítsük sóval és borssal. Keverjük hozzá az újhagymát, a petrezselymet és a metélőhagymát. Tálalásig lefedve hűtsük be.

Egy teflonbevonatú serpenyőben, közepes hőfokon, állandóan kevergetve pirítsuk aranysárgára a szezámmagot. Vigyázzunk, nehogy megégjen. Vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.

Olvasszuk meg a vajat a serpenyőben közepes hőfokon, és forgassuk meg benne a burgonyát. Sózzuk meg, adjuk hozzá a szezámmagot és a koriandert, forgassuk össze és pirítsuk együtt még kb. 2 percig, hogy a szezámmag és a koriander bevonja a burgonyákat. Forrón tálaljuk. Kínáljuk mellé a zöldfűszeres túrót.

A recept tápértéke:

Adagonként: 460 kcal (1918 kJ), 16 g fehérje, 25 g zsír, 42 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés