Szezámmagos afrikai harcsa recept

Szezámmagos afrikai harcsa
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
taksi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
5233

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A szlovák magyar barátság helyreállításának reményében közlöm megjelent receptemet szlovákul is. Africký sumec so sezamovými semienkami. Pre 4 osoby potrebujeme: 1 kg filé afrického sumca., 1 citrón., soľ., 10 dkg masla., múku., 3-4 vajíčka, 10 dkg sezamových semienok Postup: Filé osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pol hodinu odležať. Medzitým na teflónovej panvici do zlatista opečieme sezamové semienka. Filé obalíme v múke, v rozšľahaných vajíčkach a sezamových semienkach. Necháme odležať ďalšiu polhodinu. Maslo roztopíme, polovicu vlejeme na pekáč, opatrne vložíme rybu a polejeme druhou polovicou roztopeného masla. V stredne vyhriatej rúre pečieme 20-25 minút. Filé je najchutnejšie, ak sa servíruje s gréckym šalátom.

4 személyre

  • 1 kg afrikai harcsafilé (hipermarketekben kapható)
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg szezámmag
  • 1 db citrom
  • liszt
  • 4 db tojás

Elkészítés

A haldarabokat besózzuk, meglocsoljuk citromlével, és félórán keresztül pihentetjük.

Közben teflonserpenyőben aranyszínűre pirítjuk a szezámmagot.

A haldarabokat beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba és a szezámmagba. Újabb félórát pihentetjük.

A vajat megolvasztjuk, felét beleöntjük egy tepsibe,óvatosan belerakjuk a halat, majd meglocsoljuk az olvasztott vaj másik felével. Közepesen forró sütőben 20-25 percig sütjük.

Görög salátával tálaljuk.


Szezámmagos afrikai harcsa recepthez kapcsolódó receptek

Szezámmagos afrikai harcsa

Szezámmagos afrikai harcsa

A szlovák magyar barátság helyreállításának reményében közlöm megjelent receptemet szlovákul is. Africký sumec so sezamovými semienkami. Pre 4 osoby potrebujeme: 1 kg filé afrického sumca., 1 citrón., soľ., 10 dkg masla., múku., 3-4 vajíčka,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés