Szezámmagos meleg csirkesaláta recept

Szezámmagos meleg csirkesaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1586

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A ropogós szezámmagos-kukoricapelyhes bundával borított csirkemellcsíkokat fűszeres vinaigrette-öntetbe forgatott zöldsalátára halmozzuk. Keleties ízt kölcsönöz az ételnek, ha a hús panírjába egy kevés őrölt csilit keverünk.

4 személyre

  • só és fekete bors
  • 2 db tojás
  • 45 dkg csirkemellfilé
  • 7.5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg kukoricapehely enyhén összezúzva
  • 4 kiskanál szezámmag és még egy kevés a díszítéshez
  • 1 kiskanál csípős csilipor (ízlés szerint)

A salátához:

  • 0.5 fej káposzta
  • 0.25 fej fodros endívia
  • 2 fej cikória

A zöldfűszeres öntethez:

  • 1 evőkanál petrezselyemzöld összevágva
  • 1 evőkanál friss oregánó (szurokfű) összevágva
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál friss tárkony összevágva
  • 1 kiskanál méz

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). A csirkemelleket vízszintesen félbe-, majd hosszában csíkokra vágjuk.

Egy műanyag zacskóba szórjuk a zsemlemorzsát, a kukoricapelyhet, a szezámmagot meg a csilit, és jól összerázzuk. A tojásokat egy lapos tálba ütjük, és lazán felverjük.

Miután a tojásba mártottuk a csirkemellcsíkokat, beledobjuk őket a műanyag zacskóba. Amikor már néhány összegyűlt, megrázzuk a zacskót, hogy a panír jól rátapadjon a húsra. Két teflonbevonatú tepsiben egymás mellé rendezzük a bepanírozott húsdarabokat.

Félidőben egyszer megfordítva 15-20 percig sütjük a csirkemellcsíkokat.

Közben elkészítjük a salátát. A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. A fodros endíviát és a cikóriát leveleire szedjük, a nagyobbakat kisebb darabokra tépkedjük, majd a káposztához adjuk.

Jól összerázzuk az öntethez szükséges hozzávalókat egy csavaros fedelű kis üvegben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül a salátára öntjük, és azzal jól összeforgatjuk.

A salátát elosztjuk négy tányérra, és a tetejére tesszük a sült csirkecsíkokat. Meghintjük egy kevés szezámmaggal, és tálaljuk.

Tipp:

• A kukoricapehellyel kevert zsemlemorzsa helyett használjunk 12 dkg fehér vagy teljes kiőrlésű zsemlemorzsát. A teljes kiőrlésű több B-vitamint és élelmi rostot tartalmaz, mint a fehér lisztből készült. Kínai csirkesalátához egy tálba felütünk 1 tojást, és összekeverjük 2 kiskanálnyi kínai öt fűszerkeverékkel, 1 evőkanálnyi mákkal, valamint 2-2 evőkanálnyi paradicsompürével, édes sherryvel és sötét szójaszósszal. Beletesszük a csíkokra vágott húst. Kiemeljük a tojásból, beleforgatjuk a panírba (a szezámmagot és a csilit kihagyjuk belőle), majd kisütjük. Közben egy kínai kelt vékony csíkokra vágunk, a fehér végek egy részét kidobjuk. Salátástálba tesszük, hozzáadunk 10 dkg babcsírát és egy csomó felkarikázott újhagymát. Összeforgatjuk az öntettel (amelyhez 1-2 evőkanál petrezselymet és ugyanennyi korianderzöldet adunk). A tetejére halmozott meleg húscsíkokkal tálaljuk.

Miért egészséges?

• A káposzta különféle fitovegyületeket tartalmaz, amelyek többek között csökkentik az emlőrák kialakulásának kockázatát. Ebben a zöldségben megfelelő mennyiségű C-vitamin is van, és emellett az egyik leggazdagabb folsavforrásnak számít. A szezámmag hasznos mennyiségű kalciumot tartalmaz.

A recept tápértéke:

Adagonként, energia 440 kcal (1835 kJ), fehérje 32 g, zsír 23 g (ebből telített 5 g), szénhidrát 29 g, (ebből cukor 5 g), rost 2,5 g, B6-, C-vitamin, B1-, B2-, B12-vitamin, folsav, niacin, vas, réz, cink, A-, E-vitamin, kalcium, kálium, szelén


Szezámmagos meleg csirkesaláta recepthez kapcsolódó receptek

Szezámmagos meleg csirkesaláta

Szezámmagos meleg csirkesaláta

A ropogós szezámmagos-kukoricapelyhes bundával borított csirkemellcsíkokat fűszeres vinaigrette-öntetbe forgatott zöldsalátára halmozzuk. Keleties ízt kölcsönöz az ételnek, ha a hús panírjába egy kevés őrölt csilit keverünk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés