Szezámos, kaliforniai paprikás sertésragu recept

Szezámos, kaliforniai paprikás sertésragu
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
13

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Próbálkozzunk más külsőt adni egy ragunak, így a szezámmaggal megszórt ragu nagyon finom. A kaliforniai paprikának is megvan a jellegzetes paprika íze, de mégsem olyan mint a sárga tv társa. Ínycsiklandó disznóság szerintem.
4 személyre

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 5-6 ek étolaj, vagy ki mennyit szeretne
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1-1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1/2 kk őrölt gyömbér
  • 5 dkg fehér szezámmag

Elkészítés

A finomra vágott vöröshagymát lábosban, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst. Amikor a hús elveszítette nyers színét.Rátesszük a sűrített paradicsomot, együtt pirítjuk rövid ideig. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst, majd kis lángon elpárologtatjuk róla a vizet. Ezt a műveletet 4-5 ször elvégezzük, amíg a hús meg nem puhul. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A felét a raguba tesszük, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük.Mikor megpuhult a hús, akkor beleszórjuk a felkockázott paprikát, és a gyömbért. Nagy lángon összeforraljuk pár perc alatt. A maradék szezámmagból a végén rászórunk, és párolt rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.


Szezámos, kaliforniai paprikás sertésragu

Szezámos, kaliforniai paprikás sertésragu

Próbálkozzunk más külsőt adni egy ragunak, így a szezámmaggal megszórt ragu nagyon finom. A kaliforniai paprikának is megvan a jellegzetes paprika íze, de mégsem olyan mint a sárga tv társa. Ínycsiklandó disznóság szerintem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés