Szezámos, kaliforniai paprikás sertésragu recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Próbálkozzunk más külsőt adni egy ragunak, így a szezámmaggal megszórt ragu nagyon finom. A kaliforniai paprikának is megvan a jellegzetes paprika íze, de mégsem olyan mint a sárga tv társa. Ínycsiklandó disznóság szerintem.
- 80 dkg sertéslapocka
- étolaj, vagy ki mennyit szeretne
- só, frissen őrölt fekete bors
- 1 db nagyobb gerezd fokhagyma
- 2 db közepes vöröshagyma
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 db zöld kaliforniai paprika
- 0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
- 5 dkg fehér szezámmag
Elkészítés
A finomra vágott vöröshagymát lábosban, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst. Amikor a hús elveszítette nyers színét. Rátesszük a sűrített paradicsomot, együtt pirítjuk rövid ideig. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst, majd kis lángon elpárologtatjuk róla a vizet. Ezt a műveletet 4-5 ször elvégezzük, amíg a hús meg nem puhul.
A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A felét a raguba tesszük, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük. Mikor megpuhult a hús, akkor beleszórjuk a felkockázott paprikát, és a gyömbért. Nagy lángon összeforraljuk pár perc alatt. A maradék szezámmagból a végén rászórunk, és párolt rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.