Próbálkozzunk más külsőt adni egy ragunak, így a szezámmaggal megszórt ragu nagyon finom. A kaliforniai paprikának is megvan a jellegzetes paprika íze, de mégsem olyan mint a sárga tv társa. Ínycsiklandó disznóság szerintem.
A finomra vágott vöröshagymát lábosban, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst. Amikor a hús elveszítette nyers színét. Rátesszük a sűrített paradicsomot, együtt pirítjuk rövid ideig. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst, majd kis lángon elpárologtatjuk róla a vizet. Ezt a műveletet 4-5 ször elvégezzük, amíg a hús meg nem puhul.
A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A felét a raguba tesszük, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük. Mikor megpuhult a hús, akkor beleszórjuk a felkockázott paprikát, és a gyömbért. Nagy lángon összeforraljuk pár perc alatt. A maradék szezámmagból a végén rászórunk, és párolt rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.