Szezámos, kaliforniai paprikás sertésragu

Szezámos, kaliforniai paprikás sertésragu

Próbálkozzunk más külsőt adni egy ragunak, így a szezámmaggal megszórt ragu nagyon finom. A kaliforniai paprikának is megvan a jellegzetes paprika íze, de mégsem olyan mint a sárga tv társa. Ínycsiklandó disznóság szerintem.

4 személyre

  • 80 dkg sertéslapocka
  • étolaj, vagy ki mennyit szeretne
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 1 db nagyobb gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 db zöld kaliforniai paprika
  • 0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 5 dkg fehér szezámmag
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A finomra vágott vöröshagymát lábosban, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst. Amikor a hús elveszítette nyers színét. Rátesszük a sűrített paradicsomot, együtt pirítjuk rövid ideig. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst, majd kis lángon elpárologtatjuk róla a vizet. Ezt a műveletet 4-5 ször elvégezzük, amíg a hús meg nem puhul.

A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A felét a raguba tesszük, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük. Mikor megpuhult a hús, akkor beleszórjuk a felkockázott paprikát, és a gyömbért. Nagy lángon összeforraljuk pár perc alatt. A maradék szezámmagból a végén rászórunk, és párolt rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.