Szezámos sonkával töltött kiflik recept

Szezámos sonkával töltött kiflik
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1412

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A korhelyleves kísérője - Szezámos sonkával töltött kiflik

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 3.5 dkg élesztő
  • 12 dkg vaj
  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 3 dkg liszt (szóráshoz)

Töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg főtt sonka

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál szezámmag

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, 1,5 decit kimerünk belőle, a fele cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 10 perc pihentetés, had emelkedjen fel.

A vajat a többi tejhez adjuk, együtt kézmelegre melegítjük. A lisztet tálba rakjuk, én a dagasztógép táljába tettem, a sóval, a maradék cukorral, felfuttatott élesztővel, vajas tejjel 5 perc alatt bedagasztjuk. Kézzel tovább tart, 20 perc is lehet. Könnyű kelt tészta legyen belőle. Ha lágyabb, akkor kevés liszt kell hozzá, ha keményebb, akkor tej.

Letakarva 50 percig kelesztjük. Sütőben 20 perc alatt 50 fokon megkel.

Utána a tésztát 2 részre osztjuk, cipó alakúra gömbölyítjük, majd az egyiket kb 3 mm vékony, 45 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk.

A töltelékhez való vajat és sonkát félcentis kockákra vágjuk. A sajtot én reszeltem, mert jobbnak találtam. A kerek tésztát 16 cikkre vágjuk. Szélesebb oldalukra néhány vaj, sajtreszelék, sonkát rakunk. Kicsit összébb lehet nyomni kézzel. A vajnak keménynek kell maradnia, mert úgy jó.

A tésztát két oldalról ráhajtjuk, és lenyomkodjuk, nehogy kifolyjon belőle. Ezután a csúcsa felé feltekerjük úgy, hogy közben egy kicsit meghúzzuk a tésztát, hogy minél több vékony tekerés legyen rajta.

Szilikonos papírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól megfelelő távolságra. A másik tésztával ugyanígy járunk el. 32 db kifli lesz belőle.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Addig megkenjük tojással a kifliket, és megszórjuk szezámaggal gazdagon. 175 fokon megsütjük kb 25 perc alatt.

sütési hőfok: 175°C


Szezámos sonkával töltött kiflik recepthez kapcsolódó receptek

Szezámos sonkával töltött kiflik

Szezámos sonkával töltött kiflik

A korhelyleves kísérője - Szezámos sonkával töltött kiflik

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés