Őszibarack recept

Őszibarack
3 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1818

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 kiskanál ecet
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • tejföl

A töltelékhez:

  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál lekvár
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl rum

A díszítéshez:

  • piros és zöld ételszínező

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Szilva alakú gombócokat készítünk, és világosra sütjük.

A talpuk felől kivájjuk a megsült gombócok belsejét, és egy tálba rakjuk. A cukorból, a kakaóval és kevés vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a lekvárt, a rumot és a margarint, majd szép simára keverjük. Ezzel töltjük meg a tésztát, és párosával összeragasztjuk őket.

Külön kis tálkába öntjük az ételszínezékeket. A barack egyik felét pirosra, a másikat zöldre színezzük, és kristálycukorban megforgatjuk. Nagyon finom és mutatós sütemény.


Őszibarack recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés