Őszibarackos gyümölcstorta

Őszibarackos gyümölcstorta

Ezzel a gyümölcstortával készültem a Fejér Megyei Hírlap "nagymamák karácsonyi süteménysütő" versenyére. A versenyre 70 receptet küldtek be, a 30 beválogatott recept közé került be. Sajnos az első háromba nem került, de a zsűriben a mestercukrásztól 8 pontot kapott. Nagyon büszke voltam, erre az eredményre is.

16 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 nagy pohár tejföl
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1.5 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 1 doboz őszibarack befőtt, de azért négy évszak torta, mert idényben friss gyümölccsel készítjük
  • 1 csomag gyümölcsös zselatin por (erdei gyümölcs ízűt szoktam használni, hacsak nem narancsot, vagy mandarint használok gyümölcsként, akkor narancs ízű)
  • 2 csomag TESCO-s babapiskóta
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A három pohár tejfölben elkeverjük a vaníliás cukrot, és simára keverjük a főzés nélküli pudingporral. Egy 26 cm-es csatos tortaformát kibélelünk alufóliával, szépen napsugarasan belerakjuk a babapiskótát, ahol kell formára vágott babapiskótával kipótoljuk.

A krém 1/3 részét rákenjük, megrakjuk gyümölccsel. (amennyiben őszibarack befőttet használok elszeletelem a barackot egyforma vastagságúra), erre jön a következő 1/3 krém, 1 sor babapiskóta, majd a következő 1/3 krém. Szép formásan kirakjuk a következő sor gyümölccsel.

Elkészítjük a zselatint az utasítás szerint, és a tortát bevonjuk vele. Akkor, ha a befőttet használom, a levét is felhasználom, kiegészítem annyi vízzel, hogy megfelelő mennyiségű folyadékom legyen a zselatin elkészítéséhez.

Ezt a gyümölcstortát mindig a fogyasztás előtti napon készítem el, mert egy napot hűtőben össze kell érlelni, és a piskóta is így lesz kellően gyenge. Nagyon gyorsan készen van, nagyon finom, még az édességet nem szerető férfiak sem tudtak ellen állni! Amennyiben cukor is kell a zselatin elkészítéséhez, használjunk cukor helyett Xilit természetes édesítő szert, mert akkor cukorbetegek is ehetnek a tortából.