Szicíliai húsgombócok spagettivel recept

Szicíliai húsgombócok spagettivel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3032

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik leggyorsabban elkészíthető étel hétköznapra.

4 személyre

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db egész paradicsom konzerv vagy 6 db közepes nagyságú paradicsom
  • 1 db tojás
  • 1 csokor friss bazsalikomlevél
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 csomag durumbúzából készült spagetti (Olasz)
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

A darált húst tálba teszem, sózom, hozzáadom a frissen őrölt feketeborsot, majd a sajt felét. A petrezselymet finomra vágom, és a húshoz adom, végül az 1 db tojást. Alaposan összedolgozom, majd néhány percig állni hagyom. Ezután olívaolajon kisütöm őket ropogósra,és kiszedem egy tálba őket.

Az olajon az aprított fokhagymát lepirítom, majd jöhet rá a kockákra vágott paradicsom, vagy a konzervparadicsom, fűszerezem sóval-borssal és a bazsalikommal, kakukkfűvel. Felöntjük 2 dl zöldségalaplével. 5 percig főzzük, majd a gombócokat is hozzáöntjük, és még 5 percig kevergetve készre főzzük.

Sós lobogó forró vízben aldentére főzzük a spagettit. A kifőtt tésztával tálalom a paradicsomos húsgombócokat. Tetejét megszórom a maradék parmezánforgáccsal, és bazsalikommal díszítem.


Szicíliai húsgombócok spagettivel recepthez kapcsolódó receptek

Szicíliai húsgombócok spagettivel

Szicíliai húsgombócok spagettivel

Az egyik leggyorsabban elkészíthető étel hétköznapra.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés