Szilvás-mandulás süti recept

Szilvás-mandulás süti

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

85 perc

Megnézték:
2221

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kerek a világ, és kerek benne a süti!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg vaj + a sütőformába
  • 22 dkg liszt
  • 1 kiskanál só
  • 2.5 dkg cukor
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 db vaníliarúd

A töltelékhez:

  • 6 dkg őrölt mandula
  • 6 db szilva
  • 8 dkg cukor
  • 1 db tojásfehérje
  • cukor a tetejére

Elkészítés

A vajat apró kockára vágjuk, elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót és a cukrot. A massza közepébe egy mélyedést készítünk, hozzáadjuk a vizet, és tésztává gyúrjuk. (Ha szükséges, adhatunk hozzá vizet, vagy lisztet)

A tésztát belisztezett felületen kissé kinyújtjuk, majd a vaníliarúdból egy kevés vaníliát kaparunk rá, összehajtjuk, és újra kinyújtjuk. Ezt háromszor-négyszer megismételjük, míg a vanília teljesen át nem járja a tésztát, majd gombócot formázunk belőle, és fóliába csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát a hűtőből kivéve elfelezzük, mindkét részét 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd az egyik felével kibélelünk egy 20x20 cm-es kivajazott sütőformát, és megszórjuk az őrölt mandulával.

A kimagozott és cikkekre vágott szilvát és a cukrot alaposan összekeverjük, majd a tészta közepére kanalazzuk. A maradék tésztából 5 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat vágunk, a szilvás töltelék szélére rendezzük, és a széleiket az alsó tésztalappal összenyomkodjuk.

A korongok tetejét megkenjük a tojásfehérjével és megszórjuk a cukorral, majd sütőben 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük. Vaníliafagyival kitűnő.


Szilvás-mandulás süti

Szilvás-mandulás süti

Kerek a világ, és kerek benne a süti!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés