Szilvás cobbler recept

Szilvás cobbler

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
793

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szilvaéréskor érdemes elkészíteni ezt a finomságot. Egyszerű, és nagyon finom.

2 személyre

  • Tészta hozzávalói 25 x 10 x 7 cm-es sütőformához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1.5 dl tejszín
  • csipet só
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Szilvás réteg hozzávalói:

  • 60 dkg szilva
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor (v. étkezési keményítő)

A tetejére való szóráshoz:

  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet, a csipet sót, és a vajat tegyük egy tálba és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, őrölt fahajat, és sütőport.

Végül keverjük hozzá az egész tojást, és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben túl lágy lenne a tészta, még egy kevés lisztet gyúrjunk hozzá)

A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjjal, és a pudingporral (v. étkezési keményítővel).

A sütőformát alaposan kenjük ki vajjal, majd öntsük bele a szilvás keveréket. Egyenletesen igazítsuk el, majd a tésztából formázzunk kb. egyforma golyókat, és helyezzük a szilva tetejére.(nem baj ha maradnak kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő)

A kristálycukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, majd szórjuk meg vele a tészta tetejét.

Helyezzük be a formát előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem)

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.


Szilvás cobbler recepthez kapcsolódó receptek

Szilvás cobbler

Szilvás cobbler

Szilvaéréskor érdemes elkészíteni ezt a finomságot. Egyszerű, és nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés