Szilvás fánkocskák recept

Szilvás fánkocskák
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
3032

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha sárgabarackos fánkot szeretnénk, a tésztalapot 12 db 12×8 centis téglalapra vágjuk, és mindegyikbe egy kimagozott, kockacukorral „töltött” sárgabarackot göngyölünk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg liszt, és egy kevés a nyújtáshoz
  • 1 db kisebb tojás
  • 4 dkg cukor
  • 20 szem szilva
  • 0.5 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 2 dkg élesztő
  • 2.5 dl langyos tej
  • 20 szem kockacukor
  • 4 dkg megolvasztott vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • zsiradék a kisütéshez

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepén kialakítunk egy mélyedést; hozzáadjuk a cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat. A tojást kikeverjük, és a vajjal együtt egyenletesen a kupac köré öntjük. Az élesztőt a langyos tejben elkeverjük és felfuttatjuk.

Az élesztős tejet a lisztes keverékhez adjuk. Kézi mixer dagasztókarjával ragacsos tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, és körülbelül 30 percig meleg helyen kelesztjük.

Megmossuk a szilvát, egyik oldalát felvágjuk és kimagozzuk. Mindegyik gyümölcsbe 1 kockacukrot bújtatunk.

A tésztát a belisztezett munkalapon 5 perc alatt jól összegyúrjuk. Újabb 15 percig kelesztjük. Vékonyan kinyújtjuk,és 20 db 8×4 centis téglalapra vágjuk. Mindegyik tésztalapra 1-1 szem szilvát teszünk, majd feltekerjük.

Egy nagy lábasban bőséges mennyiségű zsiradékot forrósítunk. Amikor a lábasba tartott fakanál nyelén apró hólyagocskák jelennek meg, a zsiradék kellőképpen átforrósodott. A fánkokat aranybarnára sütjük. Kiszedjük, és törlőpapíron lecsepegtetjük róluk a zsírt vagy az olajat. Fahéjas cukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.


Szilvás fánkocskák recepthez kapcsolódó receptek

Szilvás fánkocskák

Szilvás fánkocskák

Ha sárgabarackos fánkot szeretnénk, a tésztalapot 12 db 12×8 centis téglalapra vágjuk, és mindegyikbe egy kimagozott, kockacukorral „töltött” sárgabarackot göngyölünk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés