Szilvás gombóc recept

Szilvás gombóc
3 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5199

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeptemberben még kapható a piacon szilva, így el lehet készíteni friss gyümölcsből.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 0.5 kg szilva
  • zsír
  • zsemlemorzsa
  • cukor
  • fahéj

Elkészítés

A burgonyát megfőzzük, utána leszűrjük és ha kihült hozzáadjuk a lisztet, jól összedolgozzuk. Utána kinyújtjuk és kockára vágjuk a tésztát, ebbe beletesszük a szilvát és gombóccá dolgozzuk.

A vizet felforraljuk és beledobjuk a gombócokat, amikor a tetejére feljön a szilvás gombóc, az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Aki szereti eheti fahéjas cukorral, vagy csak sima porcukorral. Egyszerű elkészítés, érdemes kipróbálni. Jó étvágyat hozzá.


Szilvás gombóc recepthez kapcsolódó receptek

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Szeptemberben még kapható a piacon szilva, így el lehet készíteni friss gyümölcsből.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Szilvás gombóc recepthez

kajtsa zsuzsa - 2013. július 31.
Izletesbb lesz a gombóc, ha a szilvamag helyére fahéjas kristálycukot teszünk.
Ha jól "becsomagoljuk", nem folyik ki belőle a cukrosszilva. Sodrott nudli is jöhet hozzá..