Szilvás gombóc recept

Szilvás gombóc
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
421

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A szilvás gombóc az egyik kedvencem, fahéjas porcukorral megszórva és sok-sok tejföllel meglocsolva.

4 személyre

  • 20 db szilva
  • 50 dkg krumpli
  • liszt (amennyit a krumpli felvesz)
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál só

Forgatáshoz:

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál olaj

Tálaláshoz:

  • fahéjjal összekevert porcukor
  • tejföl

Elkészítés

A krumplit apró kockára vágni, majd sós vízben puhára főzni. Ezután leszűrni, és krumpli nyomón átnyomni, majd hagyni teljesen kihűlni. Ha meleg a krumpli akkor elég lágy lesz a tészta és nehéz vele dolgozni.

Amikor már kihűlt a krumpli, hozzá keverni a tojást, és annyi lisztet hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Ezután vékonyra kinyújtani, majd kockára felvágni. Mindegyik közepére tenni egy szilvát, majd gombócot formálni belőle.

Forrásba lévő enyhén sós vízbe beletenni a gombócokat, majd megvárni még újra felforr a víz, és feljönnek a víz tetejére. Ezután még pár percig főzni, majd szűrőkanállal kiszedni, lecsepegtetni, és pirított zsemlemorzsába forgatni.

A zsemlemorzsát az olajhoz adni, majd kevergetve szép barnára pirítani. Vigyázzunk, mert gyorsan leég!

Tálaláskor a gombócokat fahéjas porcukorral megszórni, tejföllel meglocsolni és így kínálni.


Szilvás gombóc recepthez kapcsolódó receptek

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

A szilvás gombóc az egyik kedvencem, fahéjas porcukorral megszórva és sok-sok tejföllel meglocsolva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés