Szilvás mákos krumplitekercs recept

Szilvás mákos krumplitekercs
3.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
874

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt egy nagyobb tepsibe helyeztem, de így egy kicsit elterült, ha esetleg keskenyebb formájú sütőedénybe tesszük, akkor nem fog ennyire elterülni.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 szem nagyobb burgonya
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • egy csipet só

A töltelékhez:

  • 20 dkg szilvalekvár
  • 7 dkg darált mák
  • 1 db felvert tojás

Elkészítés

Langyos tejbe megfuttatjuk az élesztőt. Ezután a krumplit feldarabolva megfőzzük. Egy tálba tesszük a 30 dkg lisztet, és beleöntjük az élesztős keveréket. Krumplinyomon átnyomjuk a krumplit, és ezt is a masszához tesszük, a tojást, és az olvasztott vajat. A tésztát megkelesztjük kb. 30-40 perc alatt.

Nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra. Kenjük meg az összekevert mákos szilvával, és tekerjük fel. Kenjük meg a tésztát 5 dkg olvasztott vajjal, helyezzük a tekercset tepsibe. A tetejét kenjük meg 1 db felvert tojással. Süssük 180 fokos sütőben 20 percig, majd 160 fokon további 20 percig. Ha kihűlt szeletelhetjük. Másnap is kitűnő, nem szárad ki. Bármilyen lekvárral vagy gyümölcssel tölthető.


Szilvás mákos krumplitekercs recepthez kapcsolódó receptek

Szilvás mákos krumplitekercs

Szilvás mákos krumplitekercs

Ezt egy nagyobb tepsibe helyeztem, de így egy kicsit elterült, ha esetleg keskenyebb formájú sütőedénybe tesszük, akkor nem fog ennyire elterülni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Szilvás mákos krumplitekercs recepthez

blahunka Attiláné - 2011. szeptember 17.
Sajnos tényleg elirtam, bocsi mindenkinek, 180 fokos, utána pedig 160 fokosra csökkentjük a sütőt. Ez nem csak mákos, hanem szilvával együtt összekeverve a mákkal. Egyszerű az elkészítés, érdemes kipróbálni.
madárpók - 2011. szeptember 17.
Biztos elirás, hogy 1080 fokon! Kerámiát 1000 fokon már lehet égetni a kemencémben.
mandulaszemü - 2011. szeptember 17.
Hüüüü, ez nagyon guszta! már ennék is belőle.
thumb
vajdamarta - 2011. szeptember 17.
Nagyon régen ettem mákosat! Megsütöm! Köszönöm!